Hanoi en Halong Bay
Door: Yvonne en Angelique
Blijf op de hoogte en volg Yvonne de Klein en Angelique van der Ben
10 December 2011 | Vietnam, Hanoi
Met de trein vertrokken we vanuit Ninh Binh naar Hanoi. Het was een rustige rit, voor de verandering. Hanoi is een gezellige stad met veel winkels, restaurants en kroegen. Wij zaten in Hanoi Old Quartier in een eenvoudig Guesthouse. De eerste avond zijn we naar het Waterpuppet theater gegaan. Dit is een poppenkast op water, begeleid door een live orkest met authentieke Vietnamese instrumenten. Heel mooi!! De 2e dag hebben we onze trip naar Halong Bay besproken en zijn Hanoi te voet gaan verkennen. Een klein beetje geshopt, want we waren door de onderbroeken heen. Goedkope oplossing gevonden, voor 1 dollar hadden we elk 5 papieren weggooiheupslips...met stippen!! 's Avonds lekker gedronken in Le Pub en hele leuke gasten ontmoet....super gezellig gehad. We merken dat de wereld heel erg klein is als je reist, want we komen regelmatig bekenden van onze reis tegen. Met een "lichte" kater stonden we de volgende ochtend om 07.00 uur paraat voor onze pickup naar Halong Bay. Halong Bay staat bekend als meest prachtige natuurschoon wat Vietnam te bieden heeft. Er liggen wel 3000 kleine eilandjes in deze baai. We bezochten een grot en hebben de zon zien ondergaan. We lagen voor anker in een baai waarvan we dachten dat we er alleen lagen. de volgende ochtend, toen we wakker werden, bleken er wel 20 schepen te liggen. Na het ontbijt deden we een floating village aan, daar hebben we nog een half uur gekayakt. Toen moesten we helaas al weer terug. De start van onze 36-urige reis richting Laos. Hierover in het volgende verslag meer.
Liefs An en Von xx